Ambacht
Ons authentieke proces voor pure koffie met klasse
Alvorens de koffie in jouw kopje belandt, gaat er een ambachtelijk brandproces aan vooraf. Voordat de ruwe koffiebonen ingekocht worden, wordt er namelijk eerst een monster gebrand en deze wordt beoordeeld op smaak, geur, kleur en kwaliteit. Als deze ruwe koffiebonen aan onze hoge standaarden voldoen, worden de ruwe koffiebonen ingekocht en naar onze koffiebranderij getransporteerd. Door eerst de monsters te testen en daarna pas op grotere schaal de koffiebonen in te kopen, is een constante kwaliteit gegarandeerd.
De ingekochte ruwe koffiebonen worden in jute zakken naar onze koffiebranderij gebracht. De ruwe koffiebonen worden vervolgens in een trommelbrander volgens de ambachtelijke slow-roasting methode gebrand. Dit betekent dat de koffiebonen niet snel en massaal worden gebrand, maar langzaam en bij niet te hoge temperaturen, zodat alle smaken en aroma’s goed vrij kunnen komen. Bovendien houden onze meesterbranders het brandproces nauwkeurig bij, zodat in elke melange onze kenmerkende smaken terug te vinden zijn.