Kun je ons wat meer over jezelf en KIR diner x bar vertellen?
Mijn naam is Justin Lutke Veldhuis en sinds 2010 run ik KIR diner x bar in Borne. Ik kom uit een echte horecafamilie, want mijn ouders hebben ook altijd horecaondernemingen gehad. Kir was destijds Kir Royal en een onderdeel van een groep bedrijven van mijn vader. Ik heb vanzelfsprekend ook altijd meegewerkt in de verschillende bedrijven en ben zo ook in de horeca beland. Niet onbelangrijk, eigenlijk ook altijd met Beukenhorst Koffie gewerkt.
In 2012 heb ik Kir overgenomen van mijn vader. Kir is een restaurant/bistro, maar dan wel eigentijds en dynamisch. Dus, herkenbare gerechten met niet te veel liflafjes, maar dan wel met kwalitatieve producten en op een hoog niveau. Dit gaat eigenlijk heel goed, mensen weten de weg naar ons te vinden. De laatste jaren is het elke keer wat drukker geworden en zijn we steeds verder gegroeid, ook al werden we natuurlijk door corona tegengehouden.
Wat is het concept achter KIR diner x bar?
KIR diner x bar heette eerst Kir Royal. Kir Royal is destijds bedacht als een restaurant dat er nog niet was in de regio. Dus, hoogstaande gerechten met pure ingrediënten, maar toch herkenbaar. Dat is vandaag de dag nog steeds ons streven. Er zijn genoeg restaurants met culinaire hoogstandjes bestaande uit 10 ingrediënten, maar wij geloven erin dat het hoofdingrediënt centraal moet staan en perfect van smaak moet zijn. Ik vind dat het hoofdingrediënt het gerecht moet laten spreken.
Deze gerechten willen we bieden in combinatie met een ambiance die een gevoel van luxe uitstraalt. We vinden het dus belangrijk dat we mensen echt een avond uit geven. Hierin staan vanzelfsprekend aandacht en oog voor detail centraal, van de ambiance tot de service en de ingrediënten die we gebruiken. Door hier aandacht aan te geven, bereik je naar mijn mening het beste resultaat.
Diner is onze belangrijkste tak en omdat ons restaurant steeds groter geworden is, delen we het op in wijken. Dit doen we, zodat alle gasten de aandacht krijgen die ze verdienen. Dit betekent dat er echt contact is tussen de bediening en de gast en dat je je daadwerkelijk gezien voelt. Ook al zit het hele restaurant vol, je moet bij ons nooit het idee krijgen dat je in een ‘eetzaal’ zit.
Vanwaar de verandering van Kir Royal naar KIR diner x bar?
Dat heeft eigenlijk meerdere redenen, maar laat ik beginnen bij het begin. We hebben naast het restaurant een bar en een zaal, ook bekend als Platenkamp. Dit hebben we de laatste jaren zelf erbij geëxploiteerd, maar ik kwam erachter dat een café runnen toch niet helemaal ons ding is.
We wilden echter niet helemaal afstand doen van het café en de zaal, omdat we het ook leuk vinden dat mensen hier na het werk een borrel komen drinken of een feestje hier willen houden. Toen begonnen we er zelf ook over na te denken: hoe kunnen we dan de bar met het restaurant en de keuken verenigen? Na over onze identiteit gebrainstormd te hebben met een strategisch adviesbureau, waren we erover uit dat het onder één noemer moest komen: Kir diner x bar.
De uitwerking van een vernieuwd concept
De verandering naar Kir diner x bar had natuurlijk wel als gevolg dat alles omtrent de naam en het logo aangepast moest worden. Van de signing tot de website, maar ook onze inrichting. Belangrijk in de naam is het ‘diner’ gedeelte, want we willen uitdragen dat we meer zijn dan alleen een bistro. Het logo staat met de kruizen voor het samenkomen van mensen, ingrediënten en seizoenen. De cirkel staat voor mensen die terugkomen, de wederkerigheid. Van bovenaf zie je weer twee mensen aan een tafel, die de tijd voor elkaar nemen. Dat willen wij onze gasten tegelijkertijd ook meegeven; zij nemen de aandacht voor elkaar, dus wij nemen de aandacht voor hen.
Daarnaast werken we nu echt met seizoenen en maken we vier keer per jaar een vernieuwde kaart. Deze kaart loopt dan gelijk met het seizoen en hier maken we dan ook campagnes voor, net zoals met een modecollectie. Ik denk dat we eerder wat meer hak op de tak werkten, maar nu we alles coördineren op de seizoenen, komt het verhaal achter KIR veel beter naar voren.